Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Stoelmassage

Stoelmassage Gift

Aanmelden

De stoelmassage is een korte, makkelijk toepasbare vorm van de traditionele Japanse Shiatsu (acupressuur ook wel drukpuntmassage genoemd). Het is preventief bedoeld voor spanningsklachten als gevolg van stress of een niet optimale werkhouding. De stoelmassage biedt een ontspannende stoelmassage voor de nek, schouders, rug en eventueel armen en handen.

Tijdens een stoelmassage worden de rug, de schouders, de nek, de armen en handen en vingers met speciale technieken behandeld. Hierdoor worden de meridianen (energiebanen) in de behandelde lichaamsgebieden geactiveerd, met als gevolg, dat je je meer ontspannen voelt. Niet alleen in je lichaam, maar ook in je hoofd. Met nieuwe energie in je lijf en je hoofd kun je de hectiek van het werk weer beter aan.

Je voelt je prettiger in je vel; bent productiever en je ervaart meer werktevredenheid. Daarnaast helpt stoelmassage ook tegen werk gerelateerde klachten, waardoor het ziekteverzuim daalt.

Eén van de sterkste lichaamsdelen is onze rug. Grote spieren lopen vanaf ons heiligbeen door tot de schouders en nek. De rugspieren houden ons lichaam rechtop. Bijna als vanzelfsprekend en zonder er bijna te denken. Totdat we opeens rugpijn krijgen. Dat merken we meteen, omdat zelfs de kleinste beweging pijnlijk is. Er zijn tal van oorzaken waarop we rugklachten kunnen krijgen.

Een stoelmassage start met de massage van de grote rugspieren. Door lichte ritmische druk uit te oefenen op de drukpunten op de spieren worden de meridianen, die langs de rugspieren lopen geactiveerd. Het doel is om blokkades in de energiestroom te verminderen, waardoor de lichamelijke functies worden gestimuleerd en het lichaam ontspant zich en kan zich weer herstellen. Op dezelfde manier en met hetzelfde doel worden de spieren/ drukpunten in de schouders, armen, handen en vingers gemasseerd. Ook het hoofd wordt niet vergeten. Indien nodig zal de masseur ook bepaalde gewrichten mobiliseren en strekken. Een stoelmassage duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens de massage blijf je geheel gekleed en  leun je voorover in een speciaal vormgegeven stoel voor het geven van stoelmassages.

Deelname is heel laagdrempelig en daardoor geschikt voor bijna iedereen. Er zijn slechts een beperkt aantal contra-indicaties. Voor dames die in verwachting zijn, denken te zijn of zwanger willen worden is er een alternatieve massage beschikbaar. Voordat de stoelmassage wordt gedaan, zal de masseur hier naar vragen.

Doordat de massagestoel opklapbaar is, kan een stoelmassage overal plaats is voor de stoel worden gegeven. Bijvoorbeeld op de werkplek, op beurzen en andere grootschalige (sportieve) evenementen. tekst

Cursusgeld:

Een behandeling van 15 minuten kost € 20,-

Locaties

De stoelmassage kan op de door jou gewenste locatie gegeven worden.